De VoipCenter software voorziet in een aantal templates die voorzien zijn van de meest gangbare settings voor een aantal veelgebruikte VoIP-operators.

Bij het aanmaken van een SIP-trunk naar een VoIP-operator, om gesprekken te kunnen ontvangen en maken via deze VoIP-operator, kan u dergelijk default ITSP-template selecteren.

Hierbij worden bepaalde eigenschappen van de SIP-trunk automatisch ingesteld voor dat type VoIP-operator vb :

  • registratie SIP-server
  • SIP-headers (zoals From, PAI en RPID)
  • callerID notatie (vb E164 notatie)
  • SIP-registratie (is er een SIP-registratie nodig naar de operator)

Wat je wel nog moet opgeven in de SIP-trunk configuratie zijn bepaalde unieke authenticatie gegevens zoals SIP username en SIP password.

Indien je gebruik maakt van een andere VoIP-operator dan diegenen die momenteel als template beschikbaar zijn, OF je wenst gewoon een eigen template aan te maken, dan is dat mogelijk.

In de module “ITSP Templates” kan je een template aanmaken met de meest voorkomende configuratie settings van een SIP-trunk.
Zodoende maak je deze slechts éénmalig hier in het template, om vervolgens een nieuwe SIP-trunk aan te maken op basis van deze template.

Vereist je VoIP-operator bepaalde SIP-headers voor uitgaande oproepen, dan configureer je deze eenvoudig in het template.

Het nieuw aangemaakte template kan je selecteren in de lijst met VoIP-operator templates bij het aanmaken van een nieuwe SIP-trunk connectie.

Published On: januari 3rd, 2022 - Categories: Tutorials, Uncategorized, Verdeler -

Blijf op de hoogte!

Wij brengen u graag op de hoogte van de nieuwigheden op het VoipCenter platform.

Bedankt!
Oeps, er ging iets mis!

Gerelateerde berichten