Blog/FAQ

release: Hot Desking

9 mei 2014 om 17u44
release: Hot Desking

Wat is Hot Desking?

Hot Desking is de techniek om met meerdere gebruikers te werken op 1 en hetzeflde IP-telefoontoestel. In een omgeving waar een medewerker geen vaste werkplaats heeft, kan deze werknemer toch met "zijn telefoontoestel" aan de slag door op een willekeurig IP-telefoontoestel zijn specifieke configuratie in te laden.

Phone provisioning

Provisioning betekent dat de IP-telefoontoestellen automatisch worden voorzien van de nodige instellingen en dit vanaf een centrale provisioning server. De provisioning server bevat configuratie-bestanden die zijn samengesteld aan de hand van instellingen in de online telefooncentrale.

Hoe werkt het?

Hot Desks zijn de IP-telefoontoestellen die met hun MAC-adras zijn aangemeld bij de software en die kunnen door medewerkers gebruikt worden.
Daarnaast is een provisioning template nodig. Dat is het geheel van instellingen (vb sneltoetsen, telefoonboek,...) die op een IP-telefoontoestel kunnen ingeladen worden. Door dit template in te laden in een willekeurig IP-telefoontoestel, kan een medewerker gebruik maken van "zijn telefoontoestel".

Wat heb ik nodig?

De modules Hot Desking en Phone Provisioning zijn beiden noodzakelijk om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken.