Blog/FAQ

Hoe weet ik welke formule het best past bij mijn bedrijfsnoden?

26 januari 2015 om 17u44
de geschikte formule voor mijn bedrijf

De VoipCenter Cloud PBX heeft verschillende professionele functionaliteiten ontwikkeld en deze verzameld in verschillende formules.

We hebben twee modellen van formules: User model En PBX-model.

 

User model

Het user-model is voordelig wanneer u een klein bedrijf bent en een beperkt aantal toestellen wenst te koppelen. Een User is een vast pakket aan functionaliteiten en u betaalt per gebruiker die gebruik maakt van de software.

Users kunnen niet gemengd worden. U neemt dus een user-formule waarin de functionaliteiten zitten die u wenst te gebruiken en vermenigvuldigt dit met het aantal gebruikers (toestellen) dat u wenst te koppelen.

 

PBX model

Het pbx-model is flexibeler in de functionaliteiten. U kiest een bepaald basis-pakket (basic / professional / Elite) en breidt deze uit met extra functionaliteiten en/of extra SIP-accounts/kanalen. 

voorbeeld:

U wil uw bellers laten bepalen voor welke dienst ze bellen en daarna moeten ze naar de desbetreffende dienst doorgeschakeld worden. De bellers worden daar verzameld in een soort wachtrij (met wachtmuziek) om dan één voor één geholpen te worden door medewerkers.

U heeft de PBX-module IVR nodig om de bellers door te schakelen naar de juiste dienst.
U heeft de PBX-module Call Queues nodig om de bellers te verzamelen in wachtrijen met wachtmuziek en ze één voor één te beantwoorden. 

IVR is uitbreidbaar vanaf Basic-formule en inbegrepen vanaf Professional-formule.
Call queues is uitbreidbaar vanaf de Professional-formule.
conclusie: De best passende formule is 'Professional' uitgebreid met de module 'Call queues'.

 

offerte

Om een op maat gemaakt voorstel te ontvangen, kan u altijd een offerte aanvraag indienen via deze website.