Blog/FAQ

VoipCenter lanceert Web Console

19 januari 2018 om 16u29
WebConsole

VoipCenter lanceert een eigen WebConsole

 

Op heden kunnen wij u onze nieuwste Add-on op het VoipCenter software platform voorstellen : de VoipCenter WebConsole.

 

PBX-module: WebConsole (Add-ons)


De VoipCenter WebConsole is een web-based console in je browser en dus volledig OS-onafhankelijk. Deze WebConsole brengt verschillende onderdelen samen in een overzichtelijke browser applicatie.

WebConsole2

 

Functies van de VoipCenter WebConsole V1.0


VoipCenter Webphone

De ingebouwde VoipCenter webphone maakt het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via uw webbrowser. U heeft dus geen VoIP-telefoontoestel nodig om te kunnen bellen via de VoipCenter cloud software.

 

Presence (status collega's)

Er is een panel in de WebConsole waar je alle SIP-accounts kan zien en hun status. Een SIP-account (VoIP-telefoontoestel, softphone, webphone,...) kan 'beschikbaar', 'in gesprek' of 'niet beschikbaar' zijn.

Via de actie-knoppen kan je de respectievelijke SIP-account bellen via de VoipCenter webphone of via je vast VoIP-telefoontoestel. Dit is dus click-to-dial: met 1 muisklik je collega bellen.

 

Presence (jouw eigen status aanpassen)

Via de WebConsole kan je eenvoudig je beschikbaarheid aangeven. Indien je geen oproepen wenst te ontvangen, dan stel je de status "niet beschikbaar" in.

Andere collega's zien tevens dadelijk jouw status als "niet beschikbaar" in het overzicht.

 

Incoming call pop-up

Wanneer er een inkomende oproep is die bestemd is voor jouw VoIP-telefoontoestel (of VoipCenter webphone), ontvang je een notificatie voordat jouw toestel aan het rinkelen gaat.

 

Call Notes

Wanneer je in gesprek bent, is er de mogelijkheid om notities te nemen. Deze notities worden gelinkt aan het contact en kunnen later steeds opnieuw opgevraagd en gewijzigd worden.

 

Call Transfer

Een aan de gang zijnde oproep doorschakelen naar een andere collega kan heel eenvoudig door op de transfer-knop te drukken en daarna de gewenste collega te selecteren.

 

Gespreksinformatie

Wanneer je in gesprek bent verschijnt in de module "gespreksinformatie'' alle informatie over het aan de gang zijnde gesprek.

Indien het contact nog niet gekend, kan je deze eenvoudig toevoegen aan het VoipCenter telefoonboek (LDAP).

 

LDAP-telefoonboek

In de WebConsole kan je het LDAP-telefoonboek raadplegen. Contacten in het telefoonboek kunnen met 1 muisklik gebeld worden via je VoIP-telefoontoestel of via de webphone.

Tevens kunnen reeds bestaande notities van een contact opgevraagd en gewijzigd worden.

 

Gesprekshistoriek

In de WebConsole kan je het overzicht van alle inkomende, uitgaande en interne oproepen terugvinden in de gesprekshistoriek.

 

Function Indicators

In de configuratie van een webconsole gebruiker kan je aanduiden of bepaalde Function Indicators zichtbaar moeten zijn in de WebConsole.

Via deze module kan je vanuit de WebConsole omgeving eenvoudig een functie activeren of déactiveren.

 

Call Recording

Beslis om een oproep op te nemen via een druk op de record-knop.