Blog/FAQ

PBX versie 6.12.0

9 maart 2017 om 10u31
PBX versie 6.12.0

VoipCenter lanceert nieuwe versie van PBX software: 6.12.0

 

Nieuw

PBX-module: CSV-export (general)

Vanaf heden is het mogelijk om de selectie die u maakt via de filter-functie te exporteren naar een csv-bestand.

Dit resulterende csv-bestand kan u dan openen in een verwerkingsprogramma zoals bvb Microsoft Excel of OpenOffice Calc.

Zodoende kan u de gegevens offline bewaren/gebruiken: u kan bvb eenvoudig een lijst van SIP-accounts of extensies exporteren/opslaan.

Upgrades

PBX-module : SIP-accounts (PBX)

In de PBX-module 'SIP-accounts' creëert u een account (username + paswoord) om een VoIP-telefoontoestel (of softphone of ander soort SIP-device) in verbinding te stellen met uw VoipCenter cloud telefooncentrale.

Een nieuw tabblad 'Authenticatie' is beschikbaar in de configuratie van de SIP-account details.

Bepaal hier vanaf welke IP-adressen een bepaalde SIP-account zich mag registreren bij de VoipCenter cloud software.
Indien u uw VoIP-telefoontoestel steeds vanaf dezelfde locatie gebruikt kan dit uw beveiliging versterken. Een malafide hacker kan uw SIP-gegevens dan niet zomaar misbruiken.

U kan tevens bepalen of de SIP-account die gebruikt wordt om een uitgaande oproep te plaatsen eerst dient geregistreerd te zijn bij uw VoipCenter cloud telefooncentrale. Ook dit kan uw beveiliging versterken.

PBX-module : Phone provisioning (plugins)

Phone Provisioning is de techniek om uw VoIP-telefoontoestel van zijn configuratie parameters te voorzien door het VoIP-telefoontoestel zijn configuratie te laten downloaden vanaf een provisioning server. Deze parameters kunnen geconfigureerd worden via de VoipCenter cloud software.

Vanaf heden is het mogelijk om een bestaande provisioning phone te kopiëren en hierbij de meeste configuratie parameters over te nemen. Zo kan je vlotter een groot aantal VoIP-telefoontoestellen configureren.

PBX-module: Webhooks (config)

Webhooks is een onderdeel van de VoipCenter API-mogelijkheden om uw eigen software-applicatie te laten communiceren/samenwerken met uw VoipCenter cloud telefooncentrale.
Via webhooks kan de VoipCenter PBX-software een signaal met gespreksgegevens sturen naar uw externe software-applicatie.

Vanaf heden is het tevens mogelijk om eigen parameters op te geven die via de webhook moeten worden doorgegeven.
Indien uw webapplicatie bvb verwacht dat de VoipCenter software deze aanspreekt met een bepaalde key om je als gebruiker kenbaar te maken, dan kan je deze nu eenvoudig als een 'custom parameter' instellen.