Blog/FAQ

PBX versie 6.1.0

1 juni 2016 om 14u22
PBX versie 6.1.0

VoipCenter lanceert nieuwe PBX-versie 6.1.0

 

Nieuw

PBX - module: Skype Connect (plugins)

Via de PBX-module 'Skype Connect' kan u voortaan inkomende oproepen op uw Skype account ontvangen via uw VoipCenter cloud telefooncentrale.
Hoe gaat het in zijn werk?
Via de Skype Manager dient u een SIP profiel aan te maken waardoor inkomende oproepen op uw Skype account kunnen worden omgezet naar een SIP-trunk die afgeleverd wordt op de VoipCenter cloud PBX.
De VoipCenter cloud software volgt steeds de algemene VoIP-standaarden, de Skype software doet dit niet. Vandaar dat deze 'omzetting' Skype > SIP nodig is.

Wanneer iemand belt via Skype (met zijn Skype account) naar uw Skype account die gehecht is aan het SIP-profiel in de Skype Manager, dan zal de oproep afgeleverd worden op de VoipCenter cloud software. 
 

Update

PBX - module: Distinctive Ringtone (config)

Via de module 'Distinctive Ringtone' is het mogelijk om een alert-info label mee te sturen met een oproep waardoor u op het ontvangende VoIP-telefoontoestel een auditief onderscheid kan maken tussen verschillende soorten oproepen.

Het was reeds mogelijk om een onderscheid te maken tussen interne (oproep afkomstig van een VoIP-telefoontoestel) en externe (oproep op een telefoonnummer) oproepen.

Het was ook reeds mogelijk om een auditief onderscheid te maken tussen inkomende oproepen op verschillende telefoonnummers.

Voortaan is het ook mogelijk om een auditief onderscheid te maken tussen oproepen afkomstig van verschillende interne VoIP-telefoontoestellen.
Dit kan door een alert-info label te configureren voor een bepaalde SIP-account.
Wanneer dan een oproep wordt gemaakt vanaf deze SIP-account zal een stukje informatie informatie (alert-info label) worden mee gestuurd. Het ontvangende VoIP-telefoontoestel kan dan dit stukje informatie uitlezen om de juiste ringtone te gebruiken bij het rinkelen.

Module: SIP-providers (config)

Aan de module 'SIP-providers' werd op heden een parameter 'SIP-poort' toegevoegd waardoor u een alternatieve SIP registratie poort kan opgegeven.

Sommige SIP-providers gebruiken een alternatieve poort voor de SIP-communicatie. Vanaf heden kan u deze parameter zelf configureren.