Blog/FAQ

Hoe kan ik fax integreren met mijn PBX?

20 januari 2016 om 15u47

 

Er zijn 3 manieren om fax te integeren met uw VoipCenter cloud PBX.

 

Virtual fax via uw SIP-provider (enkel fax ontvangen)

De meeste SIP-providers bieden een fax2mail oplossing aan. Dit betekent dat uw faxnummer geregistreerd staat bij uw SIP-provider en dat zij hierop een fax-to-mail oplossing aanbieden. Deze dienst wordt bepaald, geconfigureerd en gefactureerd door uw SIP-provider.

Zij stellen dus voor u een mail-adres in en als er een fax binnenkomt zal u deze digitaal ontvangen in uw mailbox (op het opgegeven mailadres).

> enkel ontvangen van faxen

> staat los van VoipCenter Cloud PBX software

 

 

 

Fysiek fax-apparaat via ATA

Indien u een fysiek fax-apparaat wenst te gebruiken dan kan dat mits het gebruik van een Analogue Telephone Adapter (ATA). Dit is een klein apparaatje dat een analoog fax-apparaat laat aansluiten op de internetverbinding. Deze ATA zorgt voor de omzetting fax naar SIP en omgekeerd.

Hierbij kan u het faxnummer (net zoals alle andere telefoonnummers) koppelen aan de VoipCenter PBX-software en inkomende oproepen sturen naar de ATA (die de signalen zal vertalen naar het analoge fax-apparaat).

Het faxnummer is dan net hetzelfde als een telefoonnummer, met een belplan die de inkomende oproep (eigenlijk een fax) stuurt naar een ATA.

Een fax die verstuurd wordt via het analoge fax-apparaat is eigenlijk hetzelfde als een uitgaande telefonische oproep via de VoipCenter Software.

> faxen versturen en ontvangen

> (fax)nummer is gekoppeld aan de VoipCenter PBX